להוציא רישיון עסק מזון במסלול המהיר
יש לכם בית קפה, מסעדה או מזנון? אתם קונדיטוריה קטנה או דוכן פלאפל? אתם מגישים את האוכל בשטח העסק, מספקים טייק אווי או משלוחים? בכל המקרים אתם זקוקים לרישיון עסק מזון – שמאשר לכם לפעול כבית אוכל.
בדיוק כמו עם רישיון יצרן, גם כאן יש מסלול מהיר והוא לתכנן מראש את העסק בהתאם לתקן כדי למנוע הוצאות מיותרות, בזבוז זמן ועיכובים מיותרים. וגם כאן יש את הסיכון לקבל תביעות אז תעשו את הדבר הנכון ופנו אלינו כעת לבדיקת היתכנות.
מה המטרה של רישיון עסק מזון?
המטרה הראשית היא להבטיח שתהליך הכנת המזון עומד בתקנים ואינו מסכן את העובדים והסועדים, ואינו מהווה מטרד בריאותי או סביבתי אחר. עסק מזון יזדקק לבצע פעולות מסוימות כגו התקנה של מנדף, הפרדה בין משטחי הטיפול בבשר או דגים, שטחי האחסון שלהם כמו גם משטחי הגשת המזון לציבור הסועדים. אלה רק דוגמאות, לקבלת הרשימה המלאה פנו למשרדנו.
מי מעניק רישיון עסק מזון?
הרשות המקומית שבה נמצא שטח העסק היא הסמכות המאשרת הרלוונטית. רק אחרי שהרשות המקומית נתנה אישור עקרוני ניתן להעביר את הנושא לאישור הרשויות הממשלתיות כמו משרד הבריאות, המשרד להגנה על הסביבה וכו'.
מי העסקים שזקוקים לרישיון עסק מזון?
מסעדות, שבהן מותר להכין ו/או למכור ארוחות מבושלות מכל הסוגים.
אולם שמחות, שמכין ומגיש ארוחות וכיבודים.
בתי קפה שמכינים ו/או מוכרים את כל המפורט לעיל בנוסף לתבשילים שלא כוללים מזון מן החי (למעט נקניק או נקניקיות).
מזנונים שמכינים ו/או מוכרים: קפה ומשקאות חמים/קרים אחרים, כריכים ומאפים, עוגות וממתקים, סלטים וחביתות וכדומה.
כולל מזנונים למוצר מסוים כגון פיצרייה, מזנון בורקס ומזנון פלאפל.
דגש על נגישות
עסק בתחום המזון פותח את שעריו לציבור הסועדים, וזה כולל בעלי מוגבלות בניידות. על פי חוק על העסק לוודא שאין אפליה וכי יש גישה נאותה לחנייה, לאזורי ההסעדה, לשירותים וכו'.
זוהי סקירה קצרה של הקריטריונים לקבלת רישיון עסק מזון, הרשימה יכולה להשתנות מרשות מקומית אחת לשנייה ובהתאם לנסיבות לכן חשוב שלא לפעול לפי עצת חבר או קולגה ולקבל ייעוץ ראשוני שיציג לך את הנושא כפי שהוא צפוי לחול על העסק שלך.
לקבלת פרטים מלאים פנו עכשיו למרכז הישראלי לרישוי עסקים.